Kızıl Kraliçe - Victoria Aveyard / Kitap Yorumu


Kızıl Kraliçe son zamanlarda okuduğum en güzel kitaptı. Fuarda kendisiyle sürekli bakışmıştık ve nihayet dayanamayıp almıştım. İlk fırsatta da okudum. Şu an tek pişmanlığım ikinci kitap çıkmadan okumuş olmam. Bundan sonra ne olacak sorusu var hep kafamda.

Mare, kızıl olarak doğmuştur. Mecburi hizmetine az bir zaman kalan Mare, ailesinin geçimini hırsızlık yaparak sağlamaktadır. Üç abisi de mecburi hizmete gitmiştir ve babası savaş gazisidir. Kız kardeşi ise bir terzinin yanında çalışmaktadır. İlerde terzi olacaktır. Mare, kız kardeşinin başına gelen kötü olaydan sonra gece hırsızlık yapmaya karar verir ve bir mekanın kapısında bekler. Ancak bir kişi onun ne yaptığını anlar ve ona para vererek evine götürmeyi teklif eder. Ertesi gün Mare, kendini sarayda çalışırken bulur ve gizemli yabancının geleceğin kralı olduğunu öğrenir.

Hiç bilmediği bir dünyada gümüşlerin yanında çalışmaya başlayan Mare, gümüş yeteneklerine sahip olduğunu arenadaki herkesle birlikte öğrenir. Ne olduğu anlaşılmadığı için kral ve kraliçenin onu yanlarından ayırmak gibi bir niyeti yoktur ve yine aniden kendini küçük prensle nişanlı bulur. Kızıl Muhafızlar günden güne güçlenmektedir ve saray için tehlike teşkil etmektedir. Yapacaklarını kafasında netleştiren Mare şimdi kimlere güvenebileceğini bilmek zorundadır.

Spoiler vermemek için toplu bir yorum yaptım ama inanın bu kısımdan sonrası şoklar içinde geçiyor. Tahmin etmiş olsam bile o kadarını beklemiyordum sanırım. Cal, Maven, Kral, Kraliçe, Mare ve daha birçok kişinin akıbetini heyecanla takip ediyor insan okurken. Akıcı bir romandı. Yazarın kalemini de sevdim. Umarım yakın zamanda ikinci kitap çıkar. Yakın zamanda çıkacak diye biliyorum gerçi ama yine de hiç belli olmaz :) Şimdilik hoşça kalın.

2016 Bursa Kitap Fuarı Nasıl Geçti?


Herkese merhaba

Bursalıların bildiği üzere 19-27 Mart arası Bursa Tüyap'ta Kitap Fuarı vardı. Son ana kadar kararsızdım ama en sonunda çalışmaya karar verdim. Bu yıl Pegasus Yayınlarındaydım. 2. salondaki standtan kitap aldıysanız beni mutlaka görmüşsünüzdür. Hatta belki sizinle ben ilgilenmişimdir :) 


Malumunuz 20 Mart ile ilgili aşırı derecede korkutucu söylentiler vardı. Korkulan olmadı şükür ama belli kesimlerin istediği gibi gitti her şey. İnsanlar korkudan evden çıkamadı ve bu fuara da yansıdı. İlk hafta çok boştu. Son iki gün yoğundu sadece. Neyse konudan fazla sapmayayım. Çalıştığım için rahat bir şekilde gezip fotoğraf çekme imkanım olmadı. Yine de 2. salondan birkaç kare çekebildim. 


Pegasus'ta çalışınca tüm kitapları inceleme fırsatı buldum ve bu aldıklarıma da yansıdı. En üstteki görselde göreceğiniz üzere yüklü miktarda kitabı Pegasus'tan aldım. Onun dışında genel olarak baktığımda birçok yayınevinde çok az indirim vardı ve ben bir liste hazırlamıştım. Onun dışına çıkmayacaktım. Aradığım 3 kitabı bulamayınca biraz liste dışına çıktım ama abartmadığımı düşünüyorum :)

İlk olarak Arkadya'dan Hep Seni Aradım'ı aldım. Alıntıları beni etkilediği için listeye girmişti. Ayraçları fotoğraflamayı unutmuşum ama çok beğendim. Minik bez çantalarına da bayıldım. 

İnkilap Kitabevi, bu yıl geçen yılki indirimi yapmadı ama yine de Dudaktan Kalbe'yi aldım. Çünkü yazarın eksik kitaplarını tamamlamaya çalışıyorum. İnternette de fiyatlar çok farklı olmuyor diyerek kendimi avuttum :)

Novella ve Martı aynı grubun. Aynı standtan iki yayının kitaplarına da ulaşabiliyoruz. Kül, almak istediğim bir kitaptı ama İyi Kız, listede yoktu. Görünce dayanamadım. 


Epsilon, sevdiğim yayınevlerinden biri yine yazarın kitaplarını tamamlamaya çalıştığım için Çarpılma ve Yeni Bir Umut'u aldım.

Aspendos'un standı yoktu ama Nemesis'te kitapları satılıyordu. Yine yazarın eksik kitaplarını tamamlamaya çalıştığım için İlik ve Siyah Damar'ı aldım. 


Bundan sonrası tamamen Pegasus'tan alındı. Fobi ve Tehlikeli Yalanlar yeni çıktı ve acayip merak ettiğim için aldım. Kızıl Kraliçe'yi uzun zamandır okumak istiyordum. Kızıl Yükseliş ve Altın Oğul'da öyle. İmkan varken aldım. Hush, Hush ve Efsane serilerini almayı sürekli erteliyordum ama kutulu haliyle sürekli gözümün önünde olunca dayanamayıp onları da aldım. Telepati serisiyle ilgili fuar boyunca çok güzel şeyler duydum ve yorumlara kayıtsız kalamayıp hiç hesapta yokken alıverdim. Oyunbaz ve Psikiyatrist uzun zamandır listemde olan kitaplardı. Onlar eksik mi kalsın diyerek onları da aldım :) Son olarak instagram çekilişimin kazananı Mucize'yi isteyince onu da aldım. Bu hafta içi kendisine göndereceğim. 

Fuarda toplam 26 kitap almışım. Birini okuyup bitirdim bile. İlk fırsatta yorumunu yayınlayacağım. Son olarak teşekkür kısmına geleceğim. Fuar boyunca beni görmeye gelen takipçilerime çok teşekkür ederim. Boşa uğraş vermediğimin en büyük kanıtıydılar ve beni fazlasıyla mutlu ettiler. Kendini tanıtmaktan çekinenler de olmuş ama onlarla da başka etkinliklerde görüşmeyi umuyorum. Kitap Ağacı arkadaşlarım yine yalnız bırakmayıp uğrayıp hatrımı sordular. Gelen herkese teşekkür ederim. Son olarak bana güzel bir ekiple çalışma şansı tanıdıkları için Pegasus Yayınları'na çok teşekkür ederim. Böyle keyifli bir fuar olmasındaki en büyük etken ekibin güzelliğiydi. Unuttuğum teşekkürler mutlaka vardır. O yüzden gelen herkese teşekkürler diyerek yazıyı noktalıyorum. Mutlu akşamlar.






Moda Hakkında Her Şey Esra'nın Portresinde


Kadınlar her şeyi bir arada sunan siteleri severler. Hem merak edilenleri ögrenmeyi hem de yeni şeyler ögrenmeyi kim istemez ki? Esra'nın Portresi birçok farklı alandaki konuyu tek bir adreste sunuyor. Başta moda olmak üzere trendler, güzellik, saç modelleri, kendin yap önerileri, sağlıklı yaşam, aşk ve ilişkiler, yaşam gibi farklı alanlarda okunmaya değer yazılar içeriyor.


Modayı takip etmekten hoşlananlar Esra'nın Portresinde kış, bahar ve yaz modasına ulaşabiliyor, her yılın moda koleksiyonlarını inceleyebiliyor, çeşitli modellerde gelinliklere göz atabiliyor ve günlük tarzda sokak modasına dikkat çekiyor. Aksesuar modasını takip edenler takı trendlerine ulaşırken ünlülerden haberlere göz atabilirsiniz. Ünlülerin stil sırları, ünlülerin seçtiği popüler olmuş kıyafet ve takılar gibi birçok alanda haberlere ulaşmak mümkün. Erkekler için de moda önerilerinin yer aldığı sitede stil önerileri, trendler gibi kategorilerde bilgilere ulaşabiliyor ve erkek modasını takip edebiliyorsunuz.


2016'nın ve geçmiş yılların moda trendlerini inceleyebilir, trendlerin sokak modalarına yansımalarına bakabilirsiniz. Hem kadınlar hem erkekler için fark yaratan stil önerilerine de Esra'nın Portresinden ulaşabilir, popüler giyim, çanta ve aksesuarlardan haberdar olabilirsiniz. 

Güzellik kadınların dayanamadığı şeylerden biri. Olduğundan genç görünmeyi hangi kadın istemez? Mevsimlere göre makyaj önerileri, popüler makyaj malzemeleri, makyaj hileleri, göz renginize uygun makyaj örnekleri, makyaj yaparken işinizi kolaylaştıracak püf noktaları ve daha makyajla ilgili birçok öneriye ulaşabilirsiniz. Cilt bakımı, saç bakımı, tırnak bakımıyla ilgili ayrıntılı bilgilerden pratik çözümlere kadar geniş bir yelpazeye sahip konuları takip edebilirsiniz. Yine doğal güzellik sırlarına göz atarak pratik güzellik önerilerine ulaşabilirsiniz.


Son moda saç trendleri, kolay saç yapım fikirleri, saç modellerinin yapılış aşamaları, saç kesim önerileri, özel günlere uygun saç modelleri ve daha birçok saç modelleriyle ilgili bilgiyi inceleyebilirsiniz.

Yeni bir şeyler üretmeyi sevenler, eski eşyalardan yeni şeyler ortaya çıkarmaktan hoşlananlar, evdeki malzemeleri değerlendirerek eşyalarını kişiselleştirmeyi sevenler için Kendin Yap-DIY fikirleri Esra'nın Portresinde yer alıyor. Sağlıklı yaşamaya çalışanlar için beslenme önerileri, hızlı kilo verdiren sağlıklı diyetler, sağlıklı zayıflamanın ipuçları, en popüler diyet önerileri gibi bilgileri takip edebilirsiniz.

Kadın erkek ilişkileri başta olmak üzere evlilik öncesi ve sonrası karşılaşılan sorunlar, evlenecek kişiler için düğün öncesi bakım önerileri, boşanma ve evlilik hakkında bilinmesi gereken her şeye ulaşabilirsiniz. 

Eleanor & Park - Rainbow Rowell / Kitap Yorumu

  

Herkese merhaba

Nedense bu kitapla ilgili büyük bir önyargım vardı. Okumaya başlamam uzun sürdü bu yüzden. Okumaya başlayınca ilerledi.

Bölüm bölüm yazılmış bir kitap. Kısa bölümler şeklinde hem Park'ın hem de Eleanor'un ağzından okuyabiliyoruz hikayeyi.

Eleanor, 16 yaşında bir kız. Üvey babası onu evden gönderdiğinde uzun süre bir tanıdıklarıyla yaşıyor. Nihayet eve dönme izni çıktığında kardeşleri ve annesinden kopmuş durumda ve üvey babasıyla karşılaşmamaya çalışıyor. Kilolarından şikayetçi ve farklı bir giyim tarzı var. Okula başladığı ilk gün serviste Park'ın yanına oturmak bence yaptığı en iyi şeydi :)

Park, 16 yaşında liseye giden sıradan bir çocuk. Onun tek farkı annesinin Asyalı olması. Ailesiyle sıradan bir hayatı var. Eleanor'dan ilk görüşte hiç hoşlanmıyor. Serviste yalnız oturmaktan hoşlanan Park, zamanla Eleanor ile ilginç bir bağ kurar. Sonrasını az çok tahmin edersiniz demek isterdim ama muhtemelen tahmin edemeyeceğiniz şekilde ilerliyor kitap.

Sonu da kitabın kendisi kadar etkileyiciydi. Hele ortaya çıkanlar cidden mide bulandırıcı. Neyse ki umut vadeden bir sonla bitti zira bu aralar kötü sonla biten romanlar okumayı hiç istemiyorum. Son olarak Lola ve Komşu Çocuk'u beğendiyseniz bunu da beğeneceğinizi düşünüyorum. Naif bir hikayeydi Park ve Eleanor'un hikayesi. Şimdilik hoşça kalın.

Umut Işığım - Matthew Quick / Kitap Yorumu


Herkese merhaba

Son zamanlarda birkaç kitap okudum ancak yorum yapmaya pek vakit olmuyor. Biraz zaman bulmuşken hemen Umut Işığım'ı yorumlamak istedim. 

İlk olarak şunu söylemek istiyorum. Normalde kitabı okumadan filmini izlememeye çalışırım. Birkaç filmde bu kuralı bozdum. Bunlardan biri de Umut Işığım'dı. Biraz Bradley Cooper'ın etkisi olduğunu düşünüyorum. Kendisini severim de o yüzden filmlerini kaçırmam :) Neyse konudan fazla uzaklaşmayayım. Filmi izlediğimde Pat'in mutlu sonlara olan inancı ve bu inanca tutunarak başardıkları beni fazlasıyla etkiledi ve kitabı okumak kaçınılmaz oldu. Kitaba başlarken filmi elli kez izlediğim için ya sıkılırsam korkusu vardı. Ancak kitap ve film öylesine farklıydı ki büyük keyif aldım. Biraz konudan bahsedeyim.

Pat, eşinin kendisini aldattığını gözleriyle gördükten sonra bir akıl hastanesine yatırılır. Geçmişi hatırlamayan Pat'in mutlu sonlarla ilgili bazı düşünceleri vardır. Kendisi iyi, nazik biri olursa ve eski formuna kavuşursa karısının ona döneceğine inanmaktadır. Annesi onu hastaneden çıkardığında ilk yaptığı eşinin derste öğrencilerine okuttuğu klasikleşmiş kitapları okumaktır ve burda söylemeden geçemeyeceğim mutsuz sonla biten kitaplardan sonra baya olay oluyor :) Pat, kendini geliştirmeye çalışırken hayatına giren ve kısa süre önce kocası ölmüş olan Tiffany birden onu en iyi anlayan kişi oluverir.

Film ve kitap hemen hemen kitabın yarısında ayrılıyor. Son 100 sayfa filmde hiç yok ve sonu falan farklı. Sanırım bu yüzden okuma keyfini hiç bozmadı hatta çok daha güzel oldu. Eğer kitabı okumadıysanız mutlaka bir şans verin özellikle kötü günleri atlatmanıza yardımcı olabilir. Filmi izlemeyi de ihmal etmeyin. Çünkü Bradley ve Jennifer, Pat ve Tiffany'ye çok uygun. Bu da olayı gerçekçi kılıyor. Daha fazla uzatmadan yazıyı bitiriyorum. Hoşça kalın :)

D&R 9.90 TL Kampanyasından Aldığım Kitaplar


Herkese merhaba

Geçen hafta başlayan 9.90 tl kampanyasından haberdar olmayan varsa diye yazmak istedim. Çok güzel kitaplar indirime girmiş. Bende birçoğu olduğu için 3 adet kitap ile mağazadan çıkabildim. 

Ann Leckie - Adalet, İthaki Yayıncılık'tan çıkalı çok olmadı. Alıp okumayı düşünüyordum ve indirimde görünce dayanamadım aldım. Paula Hawkins - Trendeki Kız'ı okumayan bir ben kaldım sanırım. Okuyanlar anlata anlata bitiremedi. Umarım severim. Son olarak Harper Lee - Tespih Ağacının Gölgesinde'yi aldım. Henüz Bülbül'ü Öldürmek kitabını okuyamadım. Kütüphanemde okunmayı bekliyor ama arka arkaya okurum diye düşünerek bunu da aldım. Geçen ay aramızdan ayrılan Harper Lee'yi anmadan geçmeyelim. Kitapları onu daima yaşatacak.

Benim aldıklarım bunlardı. Ancak Uçurtma Avcısı, Bin Muhteşem Güneş, Marslı, Babalar ve Oğullar, Cesur Yeni Dünya, Kafes, Yörünge, Hobbit, Tesirsiz Parçalar, Dava, Özgürlük, Düzeltmeler, Osmanlı ve Modern Türkiye, Ölmemek için Mükemmel Bir Gün, Yeraltından Notlar, Beyaz Diş, Denemeler, İki Yabancı Olmadan Önce, Endgame, Pembe ve Yusuf, Freud'un Kız Kardeşi, Benim Yolum ve Agatha Christie'nin bazı kitapları da indirimdeydi. Hatta bunların dışında aklıma gelmeyen onlarca kitabı da 9.90'a D&R'dan almak mümkün. 

Bildiğim kadarıyla kampanya tüm D&R mağazalarında mart sonuna kadar devam edecek ancak almayı düşünüyorsanız bir an önce almanızı tavsiye ederim çünkü kısa zamanda birçok kitap tükenecek gibi duruyor :)

Şu an indirimde olan Marslı'nın daha önce yorumunu yapmıştım. Okumak isteyenler TIK

Cildiniz Yves Rocher Kırışık Ve Sarkma Karşıtı Serum İle Işıldasın


Dış görünümüne önem veren, cildini tanıyan ve tabii kendini seven kadınların kozmetik koleksiyonlarının olmazsa olmazı cilt bakım kremleridir. Her gün düzenli bir şekilde uygulayacağınız kremler ile hayallerinizde bulunan kusursuz güzelliğe kavuşabilirsiniz. Yaşlanmanın yıpratıcı etkileriyle savaşmayı başaran Yves Rocher Kırışık ve Sarkma Karşıtı Konsantre serum, size kusursuz güzelliğin kapılarını açıyor. Hayallerinizdeki görüntüye kaçınılmaz Yves Rocher kampanyası ile sahip olabilirsiniz. 

Fransa Bretagne’de kurulmuş olduğu 1959 yılından bu yana, kozmetik sektörünün bir numaralı ismi olmayı başaran Yves Rocher, makyajdan cilt bakım ürünlerine, saç bakım ürünlerinden vücut ve güneş ürünlerine, parfümden saç ve banyo ürünlerine kadar kadınların ve erkeklerin hayatına belirgin ve kalıcı dokunuşlarda bulunmaya devam ediyor. Siz de cildinize ışıltı katmak, güzelliğinizi her daim canlı ve dinç tutmak istiyorsanız Yves Rocher kampanyası ile sunulan fırsatlardan yararlanarak Yves Rocher konsantre serumu deneyebilir ve yüz ile boyun bölgenizde oluşmuş olan kırışıklıkları azaltabilirsiniz. 

Yves Rocher’nin laboratuarlarının bir numaralı keşifleri arasında bulunan yaşam bitkisi Ficoïde Glaciale’in içinde bulunan aktifler ile yalancı iğde özünün gücünün bir sentezi olarak karşınıza çıkan bu serum cildinizin sarkmasını önlüyor. Yves Rocher kampanyası dâhilinde bulunan serum, hiçbir şekilde mineral yağ, renklendirici ve paraben içermeyen doğal sentezi ile de dikkat çekiyor. Sabah ve akşamları yüzünüze boynunuza iyice yedirerek sürebileceğiniz Yves Rocher serumu kullanmaya başladıktan bir ay sonra yüzünüzün ovalinin yeniden belirginleştiğini görebilirsiniz.

Yüzünüzde ve boynunuzda bulunan kırışık bölgeleri dolgun hale getirerek kırışıklıkları azaltan ve dermatolojik kontrol altında test edilen serum daha genç, ışıltılı ve parlak bir cilde kavuşmanızı sağlayacak. Cildinizi tamamen bitkisel özlerle besleyerek hem pırıl pırıl bir görünüme sahip olabilir hem de güzelliğinizi gözler önüne serebilirsiniz. Başka hiçbir yerde karşılaşamayacağınız Yves Rocher kampanyası ile yıllara meydan okumak ve her daim bakımlı kalmak istiyorsanız sitesinde bulabileceğiniz karışık ve sarkma karşıtı seruma kolaylıkla sahip olabilirsiniz. 

Sıkı Fıkı - Emma Chase / Kitap Yorumu (Tangled #3)


Severek okuduğum Tangled serisinin 3. kitabını bitirdim. Hemen yorumunu da yazayım. Çünkü yazacak baya bir şey var.

İlk göz ağrımız Drew idi evet ama kankası Matthew'un da ondan bir farkı yok. Bunu bilin yani. Mantık hep aynı :) Ama Matthew için Drew'un iyileştirilmiş hali diyebiliriz. Matthew'da kural falan yok. Öyle ki zamanında acayip aşık olup büyük hüsrana uğradığı bir kız bile var. Ondan sonra günlük ilişkiler yaşamaya başlamış ve halinden çok memnun.

Tabii bu memnuniyet hali Dee ile tanışana kadar sürüyor desem şaşırmazsınız değil mi? İki kanka benziyor dedik bir kere. Drew, aşık olduysa Matthew hayli hayli olabilir ki oluyor da. Güveni geçmişte defalarca kırılmış bağ kurmaktan uzak duran Dee, Matthew'u oyle bir zorluyor ki. Nerde o eski çapkın çocuk diyor insan okurken. 

İçerik Karmakarışık'a benziyor. Yani dili zaman zaman argoya kayıyor ve cinsel ögeler mevcut. Bu tür romanlar okumaktan hoşlanmıyorsanız bu seriden uzak durmalısınız. Ben yazarın kalemini çok seviyorum. Hele Sıkı Fıkı'daki detayların birçoğu hoşuma gitti. Yazım aşamasında üzerine oldukça düşündüğü belli. Dili basit ve çok akıcı. Bu yüzden hızlıca okunabiliyor. 

Ben genellikle yazarın kitaplarını bir günde bitiriyorum ancak sınav hazırlığım sebebiyle bu sefer üç güne yaydım. Yine de aldığım keyif hiç değişmedi. Kitabın sonundaki ek bölümde Drew ve Kate'i okumak çoook güzeldi. Serinin sonraki kitabını da merakla bekliyorum. Umarım fazla zaman geçmeden çıkar. Hoşça kalın.

Serinin ilk kitabı Karmakarışık yorumum için TIK.

Serinin ikinci kitabı Darmadağınık için TIK