Kendine Güvenen Kadının Rehberi: Elle.com.tr


45 ülkede milyonlarca okuyucusu olan dünyanın 1 numaralı moda dergisi Elle Dergi'yi hemen herkes bilir. Bu dergiye ek olarak Elle.com.tr birbirinden farklı kategorilerde kaliteli içerikler bulunduruyor. Başta moda olmak üzere güzellik, podyum, ilişkiler, ünlüler & stil, extra ve astro gibi alanlarda okunmaya değer yazılar barındırıyor. 

Modayı takip etmeyi sevenler Elle.com.tr'den canlı canlı moda defilelerini izleyebiliyor ve aynı zamanda ünlü markaların koleksiyonlarını en hızlı şekilde inceleyebiliyorlar. Son zamanlarda oldukça öne çıkan Sokak Modası ile ilgili çeşitli içerikler okuyucuya farklı fikirler verirken yeni moda trendlerini de kolayca takip etme fırsatı sunuyor.


Güzellik biz kadınların vazgeçemediği şeylerin en başında geliyor. Güzellik kategorisinde saçlarla ilgili son trendleri öğrenmenin yanında saç bakımıyla ilgili çeşitli bilgilere ulaşabilir ve hatta ekranlarda severek izlediğimiz ünlülerin güzellikle ilgili röportajlarını okuyabilirsiniz. Makyaj ve cilt bakımı ile kurtarıcı bilgiler edinmenin yanısıra merak edilen bakım ürünleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

İlişkiler, aşk ve cinsellik ile ilgili kapsamlı yazılar, gününüze renk katacak minik testler size kendinizi daha iyi hissettirecek. İkili ilişkiler hakkında doyurucu yazılar sonrası başta iletişim olmak üzere birçok konuda farklı fikirler edineceksiniz.


Ödül törenleri sonrası kim hangi ödülü aldı sorusu genelde en çok tercih edilen sorudur. Elle.com.tr ünlüler ve stilleriyle ilgili detaylar verirken ödül törenlerini de es geçmiyor. Bize gecenin en şık kişilerini inceleme fırsatı da sunuyor. Yine ünlülerin kapak çekimleriyle ilgili yazı ve röportajlar sayesinde onları daha iyi tanıma fırsatı elde ediyoruz.

Kültür - sanat, yeme - içme ve gezi kategorileri de herkese hitap edebildiğinin kanıtı. Güncel etkinlikleri takip etme şansı vermesi de büyük artı. Benim favori kategorilerimden biri burçlar. Günlük, aylık, yıllık burç yorumları dışında burç özelliklerini oğrenmek de mümkün. Nerde denk gelsem burç yorumumu okumadan geçmem. O da hayatın bir rengi sonuçta.


Her yazı kadının daha modern, daha kendine güvenen, daha güçlü bir şekilde toplumda yer almasını hedefliyor ve Elle.com.tr kaliteli ce farklı içeriğiyle bunu başarıyor.

Sen de gerçek hayata biraz eğlence katan kadınların yanındaki yerini al ve bir tıkla Elle.com.tr okuyucularına katıl. Belli mi olur belki en yakın arkadaşın değişir ;)

Yeni Bir Soluk: Kozmium.com


Herkese merhaba

Son günlerde keşfettiğim bir siteden bahsetmek istiyorum. Kozmium.com. Eczane temelli bir online alışveriş sitesi. Eczane temeli olması benim için önemli. İşinin ehli yerlerden alışveriş yapmak isterim her zaman. 

Kozmium.com'da bini aşkın markanın 9000'e yakın ürününe güvenli alışveriş imkanıyla ulaşmak mümkün. Bu ürünlere piyasadaki birçok mağazadan daha uygun fiyata sahip olabilmenin yanısıra zaman zaman %50'ye varan indirimlerden de faydalanarak severek kullandığınız ürünlere çok daha hesaplı sahip olabilirsiniz.


Beğenerek kullandığım markalar Vichy ve Bioderma ürünleri de yine çok uygun fiyata satılıyor. Özellikle Vichy Aqualia Thermal Roll-on Yeux Göz Altı Nemlendiricisi son zamanlarda oldukça merak ettiğim ürünler arasında ve yine Bioderma Hydrabio Maske almayı düşündüğüm ürünlerden biri. İndirim oranları da oldukça güzel. 


Kuru cilde sahipseniz doğru ürünü bulana kadar tek tek gözünüze kestirdiklerinizi denersiniz. Benimki de o hesap. Hala doğru ürünleri bulamadım. İtinayla deniyorum :) Bioderma'dan bahsetmişken şu çok sevilen Sensibio H2O şu an acayip indirimde. Stokçular bir göz atsın :)

100 tl altındaki siparişler için kargo bedeli 3.90 tl ve 100 tl üzeri kargo ücretsiz. Kozmium.com ile tanışmayanlara bu güzelliklerden bir an önce yararlanmalarını tavsiye ederim.

Menekşeler Açarken - Nagihan Gedik / Kitap Yorumu


Herkese merhaba

İki haftadır okumak için fırsat kolladığım Menekşeler Açarken hemen bitti. Bu kadar akıcı olacağını düşünmemiştim açıkçası. 

Kitabı elime ilk aldığımda kapağına hayran kalmıştım. Menekşeleri seven bir aileniz varsa eviniz menekşe diyarıysa bu kitap hemen ilginizi çeker ve okumanız kaçınılmazdır. İşte benimki de öyle oldu. Zaten okuyacağım neden erteleyeyim dedim.  Yoğunluk falan dinlemedim başladım ve aynı gün bitirdim :)

Menekşe Şahiner Türk bir baba ve İskoç bir annenin kızı. Ailesiyle İngiltere'de yaşıyor. Oyunculuk eğitimi almış hayalperest bir kız. Aşkla ilgili hayalleri var. Ancak bu hayaller babasının onu evlendirmek istemesiyle büyüsünü kaybediyor. Ailesinin huzurunu korumak için istemediği bir evliliğin içinde buluyor kendini. Bu evlilik onu Ankara'ya getiriyor ve Ankara, Menekşe'nin hayatında adeta bir dönüm noktası oluyor.

Sarp Tekinoğlu bir işletmeci. Aslen İzmirli olsa da Ankara'da yaşıyor. Farklı konseptlere sahip iki restoranı var. Tek başına yaşadığı evine ikinci bir yardımcı bulmak için verdiği gazete ilanı onun yolunu Menekşe ile kesiştiriyor.

Bu ikilinin hikayesi çok farklı. Kocasından kaçan ailesi ile görüşmeyen Menekşe hizmetçi olarak Sarp'ın evinde çalışmaya başladığında derinlere gömdüğü hayaller birer birer su yüzüne çıkacak ve kendini borçlu hissettiği, sevgiye dayalı olmayan bir ilişki içinde olan Sarp, Menekşe ile tanışınca hayatla ilgili neler fark edecek. 

Fazla uzun bir kitap olmadığından birkaç saate bitirdim kitabı. Başlayınca elimden hiç bırakmadım ve hiç sıkılmadan okudum. Kurgu olarak çok farklıydı diyemem ama yazarın ilk kitabı olmasına rağmen kalemini beğendim. Kurduğu cümleler kesinlikle okunmaya değer. 

Kitabı okurken İngiltere, Samsun, Ankara arası bir yolculuk yaptım diyebilirim. Oldukça keyifliydi. Son olarak ayraç muhteşem olsa da işlevsel değildi. Normal ayraçtan şaşmamalı :) Yazara bu yolda başarılar dileyerek yazımı bitiriyorum. Şimdilik hoşça kalın.

Clinique All About Eyes Göz Çevresi Bakım Kremi


Geçen yıl bu zamanlar Kağan Parfümeri'nin bir indiriminden Clinique Eye Refresher Göz Çevresi Bakım Seti almıştım. 90 tl gibi bir fiyattı yanlış hatırlamıyorsam. Setin içeriği 15. ml. bu göz kremi, 3.5 ml. maskara ve 30 ml. göz ve dudak makyaj temizleyici. Mor ve çok şık bir makyaj çantası da hediyeydi.


Diğer ürünleri henüz denemedim ama kremi şu an kullanıyorum hatta bitirmek üzereyim. Aldığımda 5-6 ay kadar kullanmadım ancak bu kış kullanma ihtiyacı duydum. Özellikle sonbaharda aşırı bir kuruma oldu cildimde. Göz çevremde de çok hafif kuruluk vardı. Ben de elimdeki kremi deneme fırsatı buldum.

Clinique All About Eyes Göz Kremi alacaksanız büyük beklentiniz olmasın. Harikalar yaratmıyor ama kremi sürdüğünüzde göz çevrenizde bir rahatlama hissediyorsunuz. Ben düzenli olarak geceleri uyumadan önce göz çevreme mercimek tanesi büyüklüğünde krem alarak uyguluyorum. Gündüzleri çok düzenli kullanamadım malesef. Göz altımda yağ bezesi, kızarıklık gibi herhangi bir etki oluşmadı. Dediğim gibi muhteşem bir krem değil ama göz çevremdeki kuruluğu kontrol altına almamda yardımcı olduğunu söyleyebilirim.


Ürün göz altı morluk ve şişliklerini ortadan kaldırarak daha aydınlık bir görüntü sağlamayı vadediyor ama ben böyle bir etki gözlemlemedim. Göz çevremde gözle görülür bir değişim olmadı. Amacınız sadece göz çevresini nemlendirmekse yeterli olabilir ama başka beklentileriniz varsa başka markaların göz kremlerini denemenizi öneririm. Clinique Göz Çevresi Bakım Kremi ile ilgili söyleyeceklerim bu kadar. Hoşça kalın. 

Zenix Kil Maskesi / Milk Smelling


Herkese merhaba

Kil maskelerini bir kez de olsa kullanmışızdır. Hatta belki evde hazırlayanlar bile olmuştur. Ben cildimin aşırı yağlı olduğu dönemlerde kil maskelerini severek kullanırdım. Özellikle ergenlik döneminde o yağlı cilt insanı çileden çıkarıyor. Ancak şu an normale dönük bir kuru cilde sahibim. Bu yüzden maskelere mesafeli duruyorum.

Bu ürünle ilgili firmayla görüştüm ve tüm cilt tipleri için kullanılabileceği yanıtını aldım. Buna dayanarak yaz sonu gibi denedim ve 2 dk. geçmeden yüzümde yanma başladı. Maskeyi hemen temizledim. Yanma mevzusu dolayısıyla da birdaha uygulamadım.


Daha sonra ürünü yağlı cilt tipine sahip anneme ve kardeşime verdim. Onlarda yanma vb. herhangi bir durum olmadı. Şu an haftada 1 kez uyguluyorlar ve oldukça memnunlar. Kuru ciltlere kesinlikle uygun değil ama cildiniz yağlıysa ve yağ dengeleyici bir maske arıyorsanız Zenix Süt Özlü Kil Maskesi'ni kullanabilirsiniz. Ürünün arkasında yazan da normal ve yağlı ciltlerin kullanımına uygun olduğu. Haftada 2-3 kez uygulanabileceği yazıyor. Dediğim gibi haftada 1 kullanılsa bile etkisi fark ediliyor.

Ürünle ilgili web sitesinde cildin siyah nokta ve sivilcelerden arınmasına yardımcı olduğu, yüzün daha sağlıklı ve bakımlı görünmesini sağladığı yazıyor. Kullanırken ise; temizlenmiş cilde ince bir tabaka halinde sürüp kuruduğunda su ile durulama yapılıyor. Bu kil maskesinin fiyatı 29.90 TL. İncelemek ve satın almak için TIK.

Gitme - Selvi Atıcı / Kitap Yorumu (Kayıp Şehir #3)


Tunç Mirza ile henüz tanışmamış olanlar bu yazıyı sizin için yazıyorum. Kendisi muhtemelen en öküz kitap karakteri. Okuyunca bana hak vereceksiniz. Selvi Atıcı'nın uzun zamandır beklenen yeni kitabı nihayet çıktı. Ben hikaye halindeyken okuma şansı bulmuş ve çok beğenmiştim. Kitap çıkınca da bekletmeden yorumumu yazmak istedim.

Yazarın Kimliksiz isimli kitabında okuduğumuz Burcu ve Deryal'i hatırladınız değil mi? İşte Tunç oğlumuz bu çiftimizin oğulları. Ailesiyle arasına bir mesafe koymuş. Onlardan ayrı yaşıyor. Bunun sebepleri kitapta anlatılıyor. Okuyacak olanların okuma keyfini bozmamak adına bu kısımlara hiç girmiyorum. Tunç babasının kulübü Kayıp Şehir'in ortağı aynı zamanda kendi şirketlerinde çalışıyor. Kayıp Şehir'in başında Adem'in oğlu Ali var. Ali ve Tunç'un kanka olduğunu söylemeye gerek bile görmüyorum. Babaları o kadar yakınken çocukların yakın olmaması saçma olurdu zaten :)

Tunç bir hayli çapkın. Tek gecelik ilişkilerin adamı. Yine bir gece arkadaşıyla buluşuyor. Bir sebepten ötürü içkiyi fazla kaçırıyor ki pek adeti değil normalde ölçüyü aşmıyor kendisi. Ve o akşam yolu Hayat ile kesişiyor. Hayat ailesinden uzakta, üniversite okuyor ve Tunç'a aşık. Hatta biraz ilerlemiş derecede platonik bir aşka sahip kendisi. Yine detaya girmeyeceğim ama çok güzel bir aşk onunki. İşte bu ikilinin tek gecelik ilişkisinden sonra olaylar karmakarışık bir hal alıyor.

O tek gecelik ilişki sonrası Tunç Hayat'tan Hayat ise Tunç'tan öylesine nefret ediyor ki. O güzelim platonik aşk püf diye uçup gidiyor. Hayat'ın yaşadıkları aklıma geldikçe sinirleniyorum hala. Öyle böyle şeyler değil. Şiddet, tecavüz vb. bir durum var diye düşünmeyin. Öyle bir şey değil bu çok daha başka olaylar var kitapta.

Kaptırıp gitmemek için kendimi zor tutuyorum. Her şeyi anlatasım var :) Ama şunu söylemeden geçmek istemiyorum. Tunç'un Hayat'a yaptıklarına taş olsa dayanmazdı. Öyle öküz bir karakter işte. Ne öyle ne böyle. Babasının oğlu. Her şeye rağmen sonu çoookk güzeldi. O diyaloglar öyle güzeldi ki birkaç kez okunabilecek kitaplardan biri diye düşünüyorum. Hele kitaba adını veren sahne. "Gitme" derken gözümün önüne o sahne geliyor. Bu kitap film mi olsa acaba? Güzel olur sanki. Bakalım belki de olur.

Biraz da kapaktan bahsedeyim. Kapak tam Tunç bence. Yani ben öyle düşünüyorum ve kapağı beğendim. Ciltli olması da güzel ama bence ciltsiz hali de olmalıydı çünkü serinin önceki kitapları ciltsizdi. Pinokyo'nun Rüyası ciltli ve ciltsiz olarak çıktı ancak bendeki ciltsiz olduğundan Gitme'yi de ciltsiz alırım diye düşünüyordum. Artık bu da böyle olacak ne yapalım. Kalemi sağlam, fazlasıyla akıcı yazan bir Türk yazara açıksanız mutlaka Selvi Atıcı'nın kitaplarını okuyun. Bence pişman olmayacaksınız.

NOT: Yazarın önceki kitaplarını okumayanlar yorumu çok fazla anlamayabilir. Şöyle kısaca özetleyeyim. Kimliksiz'in karakterleri Deryal, Adem ve Ömer. Eşleri Burcu, Şirin ve Gazel. Bu çiftlerimiz yıllar sonra çıkıyor karşımıza. Çocukları büyümüş. Hala sürekli görüşüyorlar ve çocukları da yakın arkadaş. Hatta Ali ve Arya'nın durumu biraz daha farklı ama o sonraki kitapta :) Bu kitapta Burcu - Deryal çiftinin oğlunu okuyoruz. Sonraki kitapta inşallah Ömer'in kızı ve Adem'in oğlunu okuyacağız. Umarım çok beklemeden Kalbim Sende Kalmış'a da kavuşuruz.

Serinin ilk kitabı Kimliksiz yorumum için TIK.
Serinin ikinci kitabı Pinokyo'nun Rüyası yorumum için TIK.

Popom Olmadan Asla - Şişman Kız / Kitap Yorumu

Son günlerde gülmekten katılarak okuduğum tek kitaptı. Kendisiyle yolumuz ukitap.com sayesinde kesişti ve iyi ki bekletmeden okumuşum. Kitap Meltemi blogu sahibi Meltem okuyup beğenmişti ve tavsiye etmişti. Kitap gelince dayanamadım başladım hemen. O kadar eğlenceliydi ki nasıl başladım nasıl bitti anlamadım. 

Yüzlerce sayfalık bir kitap değil. Her şey tadında bırakılmış. Hele sonu ayrı güzeldi. Hayatı öyle güzel özetlemiş ki. Bitirip kapağı kapadığımda ne kadar doğru demekten kendimi alamadım. Birbirinin devamı olan kısa hikayelerden oluşuyor. Kısaca konusundan bahsetmek istiyorum. 

Şişman Kız kitabın başında fazlasıyla depresif çünkü sevgilisi Okan hiçbir şey söylemeden onu terk etmiş. Hiçbir türlü Okan'a ulaşamayan kızımız sahibi olduğu takı mağazasına gidip geliyor ve bir de yemek yemekten hiç vazgeçmiyor. Kilosuyla ilgili bölüm sonlarındaki notları da ayrı sevdim. Sadece o notlar bile sizi gülümsetmeye yetiyor.

Kitapta bolca yer alan karakterler Şişman Kız'ın sevgilisi daha doğrusu eski sevgilisi Okan, dostu Ayşegül, Ayşegül'ün eşi Emre ve aile bireyleri. Okan'la ilgili süreç ilk başta fazlasıyla sancılı ama Nazan Öncel konseri sonrası çok başka şeyler okuyoruz. Ek olarak Nazan Öncel şarkılarından bölümler de eklenmiş kitaba. Nazan Öncel hayranları kitabı ayrı sevecek bence :)

Böyle güzel detaylarla işlenmiş bir kitap. Kilolarına takık kişiler için de bir nebze rahatlatıcı olabilir. Hele yolunuz bir aralar diyetten geçtiyse ve diyet sonrası daha fazla kilo aldıysanız işte bu kitap tam sizlik. Hem kafanız dağılıyor hem çok eğleniyorsunuz. Benim bu kitaba puanım 3/5.

Ocak Ayında Neler Okudum


Herkese merhaba

Bir süredir düzenli yazamıyorum. Zaten geçen ay bilgisayarım bozulmuştu. Çok sık uğrayamadım buralara. Şimdi de fark ettim ki 200'den fazla takipçim azalmış. Neden böyle oldu onu da bilmiyorum. Kısaca moralim oldukça bozuldu şu an :( Neyse KPSS'ye hazırlık falan derken yazılacak onlarca yazı taslak halinde beni bekliyor. Bu hafta fırsat buldukça yazmaya çalışacağım. Umarım yazıları hazırlayıp yayınlayabilirim :)

Geçen ay neler okudum kısmına geçecek olursam 8 kitap okuyabilmişim ki bunca kafa yorgunluğunun üstüne iyi okumuşum :) Cidden kitaba başlarsam testler kalıyor. O yüzden mümkün oldukça başlamıyorum. Biraz fazla uzattım sanki. Yavaştan kitaplara geçeyim.

Yeni yılın ilk kitabı olarak Jennifer L. Armentrout / Lanetli'yi seçmiştim ve iyi ki okumuşum dediklerim arasında yerini aldı. Yazarın daha önce de kitaplarını okumaya niyetlenmiştim ama fırsat olmamıştı. Şimdi neden bu kadar geç kaldım diye kızıyorum kendime. Fantastik türde roman okumayı seviyorsanız kesinlikle Lanetli'yi es geçmeyin. Serinin devam kitabı sanırım yurt dışında henüz çıkmadı. Goodreads'te yazan 2016 Eylül'de çıkacağı ama o kadar beklenir mi ya???


Neşeli kitaplar temama uygun olarak ikinci kitabımı Nemesis Kitap'tan seçtim. Ancak sonradan fark ettim ki serinin 2. kitabından başlamışım. Serideki her kitap ayrı karakteri anlattığı için çok sorun olmadı neyse ki. Şöyle eğlenceli havanızı değiştirecek bir kitap arayışındaysanız Catherine Bybee / Pazartesi Düğünümüz Var'ı tavsiye ederim. Fırsat bulunca serinin diğer kitaplarını da okuyacağım.

Bir Masum Menekşe tur kitabımızdı. Sürükleyiciydi, hızlıca okuyup bitirdim ama pek ısınamadım. Detaylı yorum blogta olduğundan kısaca geçiyorum.

Kiera Cass / Veliaht Prenses'in çıktığını görünce her şeye rağmen hemen okumam gerektiğini biliyordum. Çünkü Seçim serisini cidden seviyorum ve severek okudum. Babasından sonra kraliçe olacak Eadlyn'in hikayesini muhtemelen siz de seveceksiniz :) Şimdi de sırada novella olan Kraliçe ve Gözde var. Tabii ki Eadlyn'in seçimi ne olacak? O da büyük merak konusu.


Heidi McLaughlin / Sonsuza Kadar Benim yine Yabancı Yayınları'ndan çıkan ve ilgimi çeken bir kitaptı. Meraktan oturup bir günde okudum. Çok beğendim. Liam'ı okurken hadi oğlum vazgeçme sakın falan diyerek okudum. Doktor'a acayip sinir oldum. Baya kaptırdım kendimi yani. Bu tarz seviyorum ben onu iyice anladım.

Nina Croft / Teslimiyet'e uzun zamandır merak ediyordum ve tek günde okuyup bitirmelik bir kitap istediğimde bir şekilde elim ona gitti. Akıcı bir romandı. Ben sevdim. En azından 5 üzerinden 3 puan aldı benden :)

Sait Faik Abasıyanık / Mahalle Kahvesi dahil olduğum Türk Klasikleri Okuma Grubu'nun Aralık kitabıydı ancak ben ancak Ocak'ta bitirdim. Kısa öykülerden oluşmasına rağmen bir türlü kaptıramadım kendimi. Oysa ki Sait Faik'i severek okurdum. Zamanlamam yanlıştı sanırım bu kez.


Nalini Singh / Başmeleğin Öpücüğü, Lonca Avcısı serisi 2. kitabı. İlk kitap Meleklerin Kanı'nı okuduktan sonra ne olacak acaba diye ara ara aklıma geliyordu. Daha fazla erteleyemedim ve okudum. 5 üzerinden 5 puanlık bir kitaptı yine. Ancak ben şimdi de 3. kitabı çok merak ediyorum. Umarım çok yakında çıkar. 

Şimdi fark ettim ki iki kitap dışında hep seriye ait kitaplar okumuşum. Aslında daha çok merak ettiklerimi okudum diyebilirim. Biraz seçmece gibi oldu :) Şu an okumaya devam ettiğim ve oldukça ağır ilerleyen iki kitap var. Onları bitirmeden yeni kitaba başlamama kararı aldım. Bu ay kendimden pek beklentim yok :) Sanırım yazacaklarım bu kadar. Şimdilik hoşça kalın.