Güzellik İçin Bunlara Katlanır Mısınız

Geçenlerde okuduğum bir şeydi ancak vaktim oldu yazmaya çok ilginç şeyler var :) Ben bunlara katlanmam siz katlanır mısınız?

Kuş dışkısı pudrası - Japonya
Yüzünüze kuş dışkısı sürmek, üzerinizi bir martının pisletmesi kadar komik olsa gerek! Bülbül dışkısından yapılan ‘Uguisu no fun’ adlı bu tuhaf japon pudrası, 18’inci yüzyıl geyşaları ve Kabuki oyuncularının yüzlerine uyguladığı bembeyaz bir maske kıvamındaki pudraydı. Ancak amino asit bakımından zengin ve porselen bebek görünümü elde edebileceğiniz bu pudra biraz maliyetli.



Boğa spermi saç maskesi - Londra
Boğa sperminden üretilmiş bir saç bakım ürünüyle tanışın. Londra’da lüks bir kuaför salonunda uygulanan bu saç maskesi gerçekten de Aberdeen boğalarının spermlerinden üretiliyor! Protein bakımından zengin bu maske ile sağlıklı ve parlak saçlara sahip olacaksınız.



Ground domuz plasentası - Japonya
Bildiğiniz üzere plasenta anne ve cenine ait iki dolaşım sistemini birbirinden ayıran bir vücut kesesidir Yani doğum esnasında bebekten sonra çıkan, bebeğin içinde bulunduğu kesedir. Oldukça kaygan,kanlı ve sıvı dolu bu şeyi kim içmek ister? Ama güzellik uğruna bu yapılıyor. Son zamanlarda genç ve güzel kalmaya önem verilen Japonya’da tüketilmeye başlayan domuz plasentası, vitamin ve mineraller bakımından zengin ve 30 mililitrelik şişelerde satılıyor.



Ayak küçültme - Çin
Çin’de uygulanan bu güzellik yöntemi oldukça eziyetli. Küçük yaşlarda kızlara birbirini takip eden birkaç acı verici işlemle yapılıyor ve ömür boyu ayağın küçük kalması sağlanıyor.



Yağ masajı - Etiyopya
Etiyopya’da bazı salonlarda uygulanan bu yağ masajı seansları, hamilelik sonrasında kadınların tepeden tırnağa yenileneceğini öngörüyor. Uygulama sırasında kadınlar 45 dakikalık yağ masajından sonra bütün yağ vücuttan eriyip gidene kadar kalın battaniyelere sarılmış olarak bekletiliyor.



Platza banyosu – Rusya
New York’ta bulunan bu banyonun seansı 44 dolar. Öncelikle müşterinin buhar odasında ter atması sağlanıyor. Daha sonra kişi içinde çok sayıda musluk bulunan taştan bir odaya alınıyor.Taşa yatırılan müşterinin yüzüne soğuk bir havlu kapatılıyor.İki görevli, zeytinyağına batırılmış meşe yaprağıyla müşteriyi hızlı vuruşlarla yıkıyor. Bütün işlem 30 dakika sürüyor.



Amber – Yeni Zelanda
‘Gris’ maddesi katı ve balmumuna benzeyen yapısıyla ,kaşalot balinasının bağırsaklarında bulunur. Dışarı atılan bu madde su üzerine çıkarak kıyılara kadar gelir.Özellikle Çin, Japonya, Afrika, Kuzey ve Güney Amerika kıyıları ve de Bahamalar gibi tropik adaların kıyılarına vurur. Doğu kültürlerinde tıbbi malzeme olarak kullanılırken, batı kültürlerinde ise parfüm yapımında kullanılmaktaydı.



Yılan zehiri – Amerika
Botox kadar etkili olmasa da bu anti-aging krem içinde bulundurduğu yılan zehiri ile güçlü etkilere sahip. Bir kavanozu 185 dolar. Botoks iğnesi yemek istemeyenler için ideal bir ürün.



Micro-Needle (Çoklu iğne) terapisi – Kaliforniya
Kimyasal peeling ya da dermabrasyonla karşılaştırıldığında bu sivri uçlu makaralar derinizdeki yaraları gerçekten etkili bir şekilde yok ediyor. Deriyi olabildiğince temizleyerek iyileşme sürecine girmesi sağlanıyor. Az riskli, maksimum iyileşme sağlayan bir ürün.



Kaynak: ekolay.net

Pastel Magic Gloss Parlatıcı

Pinkar Kozmetik'in bir kampanyası vardı. 1-31 mayıs tarihleri arasında Pastel Club'a üye olan her 25. kişi Pastel likit ruj, Pastel ruj ve maskaradan oluşan makyaj seti kazanıyordu. Bende üye olmuştum tabii hiç ümidim yoktu. Haziran ayında gelen maille kazandığımı öğrendim ve gecikmeden de ulaştı ürünler elime. Öncelikle söylenen pakette ek olarak Pastel'in yeni ürünü Magic Gloss Dudak Parlatıcısı vardı. Buna çok sevindiğimi söyleyebilirim. Birkaç yerde duymuştum ama inceleme fırsatım olmamıştı ürünü. Tabii geldiği gibi denedim hemen. Gerçekten söylendiği gibi bir ürün, ben çok beğendim. O gün kahvaltıdan sonra sürdüm ve temizlik yaptım evde dudağımda parlatıcı olduğunu bile anlamadım onca saat. İlk sürüldüğü anda şeffaf ama bir süre geçince pembeleşiyor ve kişiye özel pembe. Bu fikir çok hoşuma gitti. Üstelik kokusu falan yok, yapış yapış olmuyor. Birdahaki sürüşte unutmazsam fotoğrafta çekip koyarım bu arada yanında gelen diğer ürünleri deneme fırsatım olmadı ama hepsine bayıldım denedikçe yazarım ben buraya.


Bu da Pastel'in sitesinde ürünle ilgili bulduğum bilgi :)


Sihirli Parlatıcı Kişiye özel renk veren dudak parlatıcısı MAGIC GLOSS... Pastel'den, farkınızı en renkli şekilde ortaya koyma fırsatı. Magic Gloss'u dudağınıza sürün, bekleyin ve pembenin sadece size özel bir tonuyla tanışın. Kişiye özel renk verirken aynı anda içeriğindeki nar sterolleri, aspir tohumu yağı ve kiraz özü sayesinde dudaklarınızı nemlendirir ve onarır.