Kadın Severse

Birkaç gün önce bu yazıyı okudum ve çookk beğendim. Okumamış olanlar mutlaka okumalı.


Bu soru kafamın muhtelif köşelerinden çıkıp bana kendini hatırlatadursun, ben bir kadının bir erkeği nasıl sevebileceğini size anlatayım.

Kadın, yeryüzünde var olduğundan beri bir dolu "aşk hikayesi"nin ana kahramanı olarak karşımıza çıkar. Çünkü kadınlar "nedense" erkeklerden daha duygusal olarak tanımlanır. Doğrudur, kadın denilen varlık duygusaldır, üstüne üstlük cesaretlidir. Kahramanlara baktığımızda da kadının gücünü görürüz.

Mesela Anna Karenina... Ne çok sevmiştir Vronski'yi! Onun için her şeyi feda etmiştir. Sahip olduğu bütün hayatı silip, yeni bir hayata başlamaya hazırdır. Bütün dedikodulara, çıkan söylentilere göğüs gerer, saygıdeğer hayatını bir anda bitirebilecek yüreğe sahiptir. Ama Vronski, (hiç edebi bir metin yazma kaygım yok şu an, affet beni Tolstoy) yan çizer!

Koskoca kont, bi’ adam olup Anna’nın elinden tutmaz. Anna, trenin altında can verdikten sonra aklı başına gelir beyefendinin! Sonra da erkek olacak ya, gider askere yazılır. Suda bekletilmiş meşe odunuyla dövesim geliyor böyle adamları!
Kurşunlara gelesin Vronski! Neyse çok sinirlendim akşam akşam… Sakinleşmem lazım, yeni bir paragrafla konuya devam etmeliyim yoksa Vronski’yi parçalayacağım!

İşte kadın böyle bir varlıktır. Cesaretlidir, gözü karadır, sevdiği erkek için yapamayacağı şey yoktur. Erkekse bir kadının bu kadar sevmesinden korkar. Neden?

Geçen gün çok sevdiğim ve görüşlerine değer verdiğim bir arkadaşım dedi ki; kadın âşık olur, sever. Erkekse o sırada ne olduğunu anlamaya çalışır, sorgular. Kadın, tam gitmeye karar verdiğinde ise erkek âşık olur. Ama iş işten geçmiştir...

Bu mudur yani? Erkek anlayacak da, kadını sevecek de, denklemler kurup aşka mantıklı bir açıklama getirecek de... Kadın da o arada, bu adam beni sevecek mi, seviyor mu, hani nerede sevgi, aşk, yaprak kıpırdamıyor diye düşünecek ve tam "gidiyorum ben" diyecek, adam hooop yapma, etme seni seviyorum diye kadının karşısına çıkacak! E, nerede bunun kaymağı? Hani ilişkinin güzelliği? Kim kaşıkladı aşkı?

Yani demem o ki erkekler, biraz yürekli olun. O kafanızın içinde kurduğunuz denklemleri bir kenara bırakın ve aşkta mantık aramayın. Sadece aşkınızı sevdiğiniz kadına gösterin. Bakın kadın denilen bu varlık sizin için neler yapıyor... Sorgulamayı bırakın da keyfini çıkarın yahu!

Sonra da derler ki kadınlar çok konuşuyor. Konuşur tabii! Haklı... Erkek gibi kaba kuvvete kalkışacak değil ya, kadının da çenesine vuruyor işte! İdare edeceksiniz artık! Ay yine çok konuştum. Biraz dinleneyim, haftaya yazarım...

Not: Depresyonda değilim.

Kaynak : mahmure.com