Mustafa Ceceli - Hastalıkta Sağlıkta


Klibi dünden beri izliyorum. Şarkı zaten çok güzeldi, kliple daha hoş olmuş. Sözleri de tabii ki mükemmel. Mustafa Ceceli oldukça sağlam çıktı. Yolu açık olur umarım.

Kurban Bayramı




Bugün bayramın 2. günü ve ben ancak yazabiliyorum. Her bayramki gibi yine mutluyum. Bir yandan da üzülüyorum. Bizim çocukluğumuzdaki gibi değil şimdi. Hatta daha da kötüleşiyor. Çocukken bayramlarda akrabalarımızı, komşularımızı ziyaret eder, şeker toplardık (ne de olsa bayram çocuklar için hala bol bol şeker, çikolata demek). Zamanla bunlar değişmeye başladı. Artık çocuklar bilgisayardan kalkmıyor bile. Bir kısmı da ben kapı kapı gezemem derdinde. Oysa ki bu bizim kültürümüzün bir parçası. Keşke bu geleneği canlandırabilsek...

İyisiyle kötüsüyle hepimizin kurban bayramı mübarek olsun. İyi bayramlar.

Seni Sevdim - Atalay Demirci

Seni bir kar tanesinin saflığında sevdim
Yağmur suyunun şırıltısı gibi
Rüzgarın gürültüsü kadar sevdim
Kızıp sana dişimi sıka sıka
Darılıp;
Küskünken ağlaya ağlaya sevdim.
İçimden öfke haykırıp yüzüne
Dilden suskundum belki ama
Seni çığlık çığlık sevdim aslında.
Bir ceylanın ürkekliği gibi
Silah kadar
Ana gibi
Bir bebeğin şirinliği gibi,
Bir yasın hüznü kadar sevdim.
Seni gecelerden karanlıkken gönlüm
İnadına sevdim.
Ben seni zamansız
Ben seni mekansız
Ansız sevdim
Bazen deli gibi
Bazen ölürcesine yorgun sevdim.
Seni bugünümle
Seni dünümle
Seni yarınlarımda düşlerimle,
Beynimde ve kalbimde
Ben hep seni sevdim.
Dar sokakların çıkışı gibi
Efkarların, kaçışı kadar sevdim.
Seni söyleyemediklerimde
Seni bilemediklerimde
Anlayamadıklarımda sevdim.
Seni sensizken, her yerde
Seninleymiş gibi sevdim.
Baharın gelişine sevinen çiçekler kadar
Dağların, yüce heybeti gibi
Yaprağın, narin düşüşü kadar sevdim.
Pamuk kadar yumuşak
Deniz gibi serin
Deli ve dalgalı sevdim.
Ben seni
En çok seni sevdim!..

Atalay DEMİRCİ


Son 3 yıldır okumaktan büyük keyif aldığım bir şiir. O kadar güzel yazılmış ki herkes kendinden bir şeyler bulur sanıyorum.

Gökhan Türkmen - Dön


Gökhan Türkmen'in ikinci klibi bu. Aynı zamanda Büyük İnsan klibinin devamı.

Bu şarkı çok hoşuma gidiyordu üstüne bide klibi muhteşem olunca sürekli dinlemeye başladım. Sizinle de paylaşmak istedim.

Makyaj Yapmanın Püf Noktaları

Makyaj aslında abartıldığı kadar zor değil. Zamanla pratik kazanılan bir konu. Bakalım nasıl kolaylaşıyor.

Makyajı temiz ve nemlenmiş bir cilt üzerine yapmak daha güzel bir görüntü elde etmeyi sağlar. Ama temizleme ve nemlendirme işlemleri, makyajdan en az bir saat önce yapılmalıdır. Özellikle nemlendirici makyajdan hemen önce kullanılmalı. Çünkü cilt, kremle birlikte boyayı da emebilir. Özellikle allık sürerken parça parça bir görüntü yaratabilir. 

 Makyajdan önce saçlara son şekli verilmelidir. Böylece sprey, jöle gibi şekillendiriciler makyaja karışmaz. Fondöten seçerken cilt rengini iyi belirlemek gerekir. Bunun için en uygun ışık, gün ışığıdır. Kozmetik merkezlerini aydınlatan florasan lambalar, cildi olduğundan daha soluk gösterir.Yüze fondöten uygularken dikkat etmek gereken en önemli nokta, yaşa uygun ürünler seçmek. Ten rengine uygun seçilen fondöten sünger ya da parmaklar yardımıyla önce izlerin üzerine uygulanır. Sonra nokta nokta tüm cilde sürülür ve sünger yardımı ile eşit miktarda tüm yüze dağıtılır. Cilt fazla pürüzlü değilse fondöten yerine pudra da kullanılabilir. Allık gülümser bir halde, tam elmacık kemikleri üzerine fırça yardımı ile içten dışa doğru hareketlerle iyice yayılır. 

Parmaklar ya da fırça yardımı ile, göz farı, göz kapağına içten dışa, dıştan içe hareketlerle iyice dağıtılır. Göz kapakları küçükse daha açık ve parlak tonlar tercih edilmeli. Kaşların daha kalkık durması için tam kaş altına beyaz far kullanılabilir. Kaş kemiği çıkıksa koyu bir tonla gölgeleme yapılabilir. Maskara üst ve alt kirpiklere uygulanır. Tam kirpik dibinden sürmeye başlanır, uca doğra küçük zigzag hareketler yapılarak tamamlanır. 

Rujun daha kalıcı olması için dudaklara önce pudra sürülür. Kalem kullanılacaksa, tam dudak çizgisinden geçilir. Bir kat ruj sürülür ve bir peçete ile fazlalığı alındıktan sonra ikinci kat geçilir. Dudaklar ince ise, açık renkler tercih edilir. Dudağın daha kalın görünmesine yardımcı olan diğer bir püf noktası, parlatıcının dudağın tam ortasına sürülmesidir.

*Alıntıdır*

Siyah Noktaları Temizlemenin Kısa Yolu

Yüzünüzdeki siyah noktalar için ilk önce eczaneden bir şırınga alın . Daha sonra temiz bir tasa kaynamış sıcak su koyun. Başınızın üstüne bir çarşaf örterek bu suyun buharına bir süre yüzünüzü tutun. Yani yüzünüze basit bir buhar banyosu yapın. Böylece siyah noktalar çok kolay çıkacaktır. 

Buhar banyosundan sonra iğnesini çıkardığınız şırınganın ucuyla hafifçe siyah noktanın üzerine bastırın. Siyah noktalar şırınganın içine girecektir. Bunu yaparken siyah noktaların çıkış yönüne dikkat edin ve o yönden bastırın. Yüzünüzdeki siyah noktalar hep aynı yönde çıkar. Bu işlemden sonra yüzünüzü mutlaka bir temizleme losyonuyla temizleyin.

Aslında hiç zor bir şey değil. Başı siyah noktayla dertte olanlardan biriyseniz bu basit işlemi uygulayın. Kaybedecek bir şey yok sonuçta.

*Alıntıdır*